Tällä tutulla ja turvallisella ohjeella tehty tänäkin jouluna.
5dl Piimää
50g Hiivaa
1dl Siirappia
1,5tl Suolaa
1tl Pomeranssinkuorta
1tl Fenkolin siemeniä
5dl Vehnäjauhoja
5dl Ruisjauhoja
0,25dl Öljyä
Voiteluun:
0,5dl Vettä
2rkl Siirappia
Liuoita hiiva kädenlämpöiseen piimään.Lisää siirappi
ja mausteet.Alusta jauhot taikinaan, lisää lopuksi öljy.
Kohota taikina.Leivo kaksi pyöreää limppua ja anna
kohota vähäntään puoli tuntia liinan alla,etteivät leivät
repeile paistettaessa.Voitele pinta siirappivedellä.Pis-
tele leivät ja paista limppuja 175 asteessa noin 45 min.
Anna jäähtyä peittämättä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti